PARTENER 2: UNIVERSUS-CSEI – CONSORZIO UNIVERSITARIO PER LA FORMAZIONE E L’INNOVAZIONE (CONSORŢIUL UNIVERSITAR PENTRU FORMARE PROFESIONALA SI INOVARE)

csei[1]

Profilul

Universus este un Consorţiu Universitar pentru Formare si Inovare. Membrii sunt Università degli Studi di Bari, Politecnico di Bari, Università degli Studi del Salento si Banca Popolare di Bari.

Infiintat in 1975 cu misiunea de a combina si dezvolta relatia dintre domeniul tehnic si cel managerial, Universus promoveaza „placerea de a invata” pe parcursul intregii vieti, eliberand creativitatea, imbratisand talentul fiecaruia, dezvoltand pasiunea si sentimentul de responsabilitate pentru binele comun, stimuland proiecte individule si colective.

Universus prezidează in interiorul teritoriului din Puglia cu scoli de formare in Bari si Lecce. Cele 2 centre dezvolta programe de formare pentru tineri absolventi, lideri ai companiilor si autoritati locale.

Universus este orientat pentru a raspunde cerintelor si nevoilor de inovare si profesionalism ale fiecarui client (clienti publici/privati, beneficiari ai activitatilor), implementand proiecte personalizate.

Activitati

Universus CSEI isi desfasoara activitatea in 3 domenii de interes:
1. Formare

Formarea acopera urmatoarele arii:

  • instruire avansată și de specializare pentru tinerii absolvenți;
  • educație permanentă pentru “dezvoltarea de manageri de companii și a operatorilor administrației publice;
  • formare “tehnica” continua pentru profesioniști, cum ar fi ingineri, arhitecti, geologi, agronomi, topografi, experți industriale, etc.

2. Orientare in munca

Universus gestioneaza Career Network Center, un serviciu online care ofera asistenta la angajare.
3. Servicii de inovare

  • proiectarea si managementul unor proiecte experimentale complexe
  • studii si cercetari in industrie cu accent pe energie, mediu, inovare tehnologica
  • campanii de informare si constientizare adresate cetatenilor si scolilor tehnice
  • ofera mentorat organizatiilor in implementarea planurilor si in imbunatatirea proceselor

Universus promoveaza de asemenea realizarea de seminarii, conferinte si intalniri pentru diseminarea de informatii din domeniile tehnic si management in randul tinerilor si profesionistilor.

Adresă: Viale Japigia, 182/188 – 70126 Bari, Italia
Telefon: +39 080 5504922
Fax: + 39 080 5504921
Web: www.universus.it